Minigun


Vapnet på bilden kallas “minigun”. Just detta exemplaret har 6 pipor och en förmodad eldkapacitet på ca 4000 kulor i minuten. Den sitter ofta på helikoptrar men även på andra stridsfordon. (Mini-Gun kan även vara en dvärg som heter Gun).

sfsdf

Bild lånad från http://www.armamentsales.com/

När jag praktiserade som 3D-grafiker på Slingshot för några år sedan (2006?), så var det en stor militärövning där Natos snabbinsatsstyrka NRF’s 15 medverkande krigsfartyg lade till i bland annat Frihamnen i Göteborg, där jag satt.

Varje dag var det ett jäkla kollande och snokande och uppvisande av legitimation när vi kom och gick. Vid ett tillfälle hade vi varit ute och filmat och var på väg in. Den trevliga men rättvisa unga damen som med sin AK4:a stod och vaktade alla in- och utgångar tillsammans med sina minst lika trevliga men rättvisa kollegor, bad att få ta sig en titt i våra väskor.

Tänk nu på att stämningen är ganska upptrissad, det är fullt med soldater från olika länder överallt och därmed allsköns vapen. Hon öppnar väskan och ser det här:

Ja, vi brukar ställa kameran på en minigun. Det ser tuffare ut så.

Ja, vi brukar ställa kameran på en minigun. Det ser tuffare ut så. Och så blir det roligare när regissören skriker "Nu skjuter vi scenen här, tycker jag!"

Jag började asgarva helt nervöst, för jag såg ju vad det såg ut som med en gång! Men tydligen hade ramboflickan aldrig sett någon minigun, så hon bara tackade för sig och släppte in oss. Så om det är någon som vill smuggla vapen så vet ni hur ni kan göra! 🙂

Här kan ni även se när de skjuter med minigun i Myth Busters:

Hej svejs, minigunfejs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier