L’assassinoquiz

– återigen en liten resumé av det gångna quizet

Jaha, igår var det dags igen. Ungefär lika få människor  som för två veckor sedan (hallå, ni vet väl om att det finns både SVT PLAY och TV4 PLAY?!). Skyller på Den stora resan och Idol 😉

Hm, finns det en sån här automatisk funktion nu också?

Hm, finns det en sån här automatisk funktion nu också?

Frågorna var igår väldigt blandade, vet inte om jag skall lyssna på vad folk säger om huruvida det är svårt eller ej. Vissa tycker några frågor är svåra, samtidigt som några andra tycker de är svinlätta. Jag får kanske börja göra individuella frågor till var och en i fortsättningen. 😀 Önskekategorier till denna gången var bland annat astronomi. Eller astrologi. Jag visste plötsligt inte längre vilken av dem det var, så jag tog en av varje. Men sen visade det sig att jag glömt den ena, så bara den andra kom med. Men det var den som var rätt! Puh.

Pausuppgiften gjorde jag på under en timma. Jag tog Stephans (ägarens) fejs från facebook och klistrade in på bilder från olika filmscener. Tänkte att det var på tok för lätt, så jag ville ha årtalet som filmerna släpptes också. Då höll det på att bli upplopp. Så jag bestämde att gästerna skulle få ange åtminstone vilket årtionde vi pratar om. Så här blev bilderna:

Första halvan av quizzet var VÄLDIGT lugnt, jag trodde folk skulle somna. Själv var jag inne i någon temporär yrselattack, eller så var jag åtminstone RÄDD för att hamn i en sådan, men det verkade ju gå bra ändå.

Här är resultatlistan:

“Bättre begagnat”, 18 poäng
“Steinertz”, 18 poäng

“Stackars Clas”, 17 poäng
“JAMM”, 17 poäng
“Magic Hole Makers”, 16,5 poäng
“ATEA”, 16 poäng
“The Krabs”, 15,5 poäng
“Typ Ceasar”, 15 poäng
“Mark (pitt)”, 15 poäng
“Flower Power”, 14 poäng
“Wandas Nästa!!”, 13 poäng
“Persmans bästa”, 12 poäng
“Helge, Sandra, Martina”, 12 poäng
“Analgalvanism”, 9,5 poäng – vinnarna av de åtråvärda chipsen! Men de gick ifrån dem, så jag käkade upp dem.

Jag fick lite småpanik när jag drog fram “Stackars Clas” och “JAMM” för att svara på en utslagsfråga och därmed se vem av dem som fick andrapriset. Men Clas påminde mig om att jag eventuellt gjorde som en annan gång. Då fick de som kom på delad förstaplats gå därifrån tomhänta, medan de som EGENTLIGEN kom på tredjeplats fick andraplatspriset. Det är iofs lite roligare och väldigt mycket mer spännande om man får fajtas lite även om andraplatsen, så i fortsättningen kommer jag att göra så. 🙂

På frågan “Vad kallade vikingarna den ryska staden Novgorod?” fick jag ganska många alternativ; Sven, Milkagård, Nordgård, Leninsgrad, Midgård, Nystaden, Nygård, Miklagård, Gårda Rike och Helsinki (haha). Svaret är HOLMGÅRD 🙂 Ingen gissade rätt.

På frågan “Var hittar vi bruna, röda och vita dvärgar, samt superjättar och hyperjättar?” svarade de flesta rätt; nämligen i rymden. Andra kreativa svar var Gullivers resor, Kalle och chokladfabriken, Alice i underlandet och Shrek 3.

Men det roligaste var nästan vad folk trodde det var för filmer bilderna var tagna ifrån.

1. Braveheart, 1995 (alt: inga, alla hade rätt)
2. Hon dansade en sommar,1951 (alt: Sommaren med monika, Kärlekens språk, Hon älskade en sommar, Brokeback Mountain)
3. The Terminator, 1984 (alt: Mad Max)
4. Forrest Gump,1994 (alt:  inga, alla hade rätt)
5. Sound of music, 1959 (alt: inga, alla hade rätt)
6. Fäbojäntan, 1978 (alt: Scary movie, Carrie, Existenz, Pretty woman(!?))
7. Sagan om ringen, 2001 (alt: Harry Potter)
8. Transformers, 2007 (alt: inga, alla hade rätt)
9. Parfymen, 2006 (alt: En vampyrs bekännelse, Bram Stoker’s Dracula, Sweeney Todd, Jack the ripper)
10. Emil i Lönneberga, 1971 (alt: inga, alla hade rätt. Däremot var det en engelsktalande gäst som utbrast “Yeah, I know him! It’s that samurai…with the kid….“)
11. Flåklypa Grand Prix, 1975 (alt: Petson och Findus, Pistvakt, Elling, Masjävlar, Jägarna, Hemsöborna)
12. Hanna Montana, The movie, 2009 (alt: High School Musical, Hair, Little Miss Sunshine)
13. Ensam hemma, 1990 (alt: inga, alla hade rätt)
14. The Simpsons movie, 2007 (alt: Family Guy)
15. Den onde, gode, fule, 1966 (alt: inga, alla hade rätt)

Jag fick jättebra kommentarer om att jag lyckades få till en väldigt stor och fin variation på frågorna. Det var skönt att höra. 🙂

Nästa vecka är det Johan som har det, mycket välkomna då! Om två veckor är det väl jag som har det igen….har jag för mig. Uh. Gå in och kolla på http://www.lassassino.com/ , det tänker i alla fall jag göra.

Hej svejs, prettywoman-med-falukorvsfejs!

“Magic Hole Makers”, 16,5 poäng

En kommentar till Quiz på l’assassino 20090922

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier