Discovery Channel

– alldeles för intressant!

Jag har inte haft någon TV på över tio år, tänkte berätta varför (hoppas verkligen någon från Radiotjänst läser det här, en gång för alla 😀 ) Höll på att börja skriva det till Charlotte på facebook, men tänkte att det måste ändå komma fram förr eller senare. Men detta inlägg tillägnar jag Charlotte (som för övrigt är grymt duktig konstnär! Kolla in hennes myspacesida)

Det började år 2000, när jag flyttade in i min första, alldeles egna ungkarlslya på Persgatan i Lunden i Göteborg. Direkt när jag kom dit övermöblerade jag hela lägenheten och med mig hade jag en liten TV, en pytteliten. Efter ett par dagar ringde de från något kabel-TV-bolag och sa att jag kunde få ha kabel-TV i två veckor, men sen var jag tvungen att antingen börja betala för ett abonnemang eller så skulle de komma och plombera TV-jacket. Okay, skrek jag, glatt och högljytt (haha fin stavelse, blev lite fonetiskt).

På dagarna jobbade jag på mitt vanliga jobb, på kvällarna satt jag hemma och höll på med grafik, typ hemsidor och liknande. Och sen när jag gick och la mig vid tolvsnoret, kanske ett, så satte jag på TV:n. Givetvis hade jag Discovery Channel och  någon mer såndär allmänbildande kanal, och givetvis är de extremt duktiga på att göra ALLT intressant. Så där låg jag, aptrött, och glodde på fjärilar och mumier, flygplan och fiskgratänger. Somnade av en ren allmänbildningsöverdosering vid 3-4. Och sen upp igen klockan 7.

Så här höll det på i två veckor. En dag ringer snubben från kabel-TV-bolaget igen:

Kabel-TV-snubben:
-“Hallå Henrik, det var Kabel-TV-snubben här!”
Jag (astrött):
-“Hallå dö”
Kabel-TV-snubben:
-“Nå, vad säger du? Vill du börja abonnera på kabel-TV?”
Jag:
-“Åh neeeej, ta bort …. ta bort TV:n …. fjärilar …. fiskgratäng ….. neeeej”
Kabel-TV-snubben:
-“Eeeeh ….. okay …. då ….. då kommer vi och sätter dit ett filter”
Jag:
-“Jaaaaa … kom hiiiiiiit NUUUUUUUUU …. ” *klick*

De kom dagen efter. En trevlig man med mustasch och sneda mungipor kom dit och mycket riktigt – han satte dit ett filter. Sen tackade han för sig och gick.

När jag kikade på filtret han satt på, så upptäcker jag att det är liksom helt blankt? Det finns inga hål kvar? Så jag tänker egentligen inte så mycket mer på det, förrutom att det är lite konstigt ändå, att jag inte kan kolla på t ex 1:an, 2:an och 4:an. Men men. Jag slängde in TV:n i källaren och glömde i stort sett av den.

Efter ungefär 1,5 år senare var det dags för mig att städa. Nej, jag tror jag städare innan detta, men det var något jag skulle ner och göra under sängen (där jacket sitter). Så när jag är där under, alltså väldigt långt ner, så ser jag att det sitter något UNDER filtret? Så jag känner efter, och kan ni tänka er. DÄR sitter de där två hålen jag hade behövt för att kolla på de markbundna kanalerna! Aaaaargh. Men nu hade det gått 1,5 år, minst. Jag hade ingen ANING om vem Robinson-Bengt eller Big Brother-Hitler eller någon sån snubbe var, så jag bestämde mig helt sonika för att skita i att ha TV! Men nu, så fort jag är i närheten av en TV, så åker ögonen dit och man är fashinerad av vad som än visas. “Åh, TV-SHOP! HÖJ VOLYMEN!” Det kan bli riktigt jobbigt hehe. Men ganska roligt ändå, för nu uppskattar man att kunna sitta och fultitta på t ex morgonen. Eller som jag brukar säga:

“Man missar mycket, men slipper mer”

Igår kollade jag 15 sekunder på Petra Medes Show och då blev jag abrupt påmind om varför jag inte har någon. Petra Mede och Discovery, det är tack vare er / erat fel!

Hej svejs, TV-fejs!

Liknande inlägg på bloggen!

5 kommentarer till Ingen TV, tack vare Discovery Channel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier