Jag var ute och letade efter något på nätet och satt och googlade lite bilder härom dagen, vad jag sökte har jag ingen aning om längre. Plötsligt fick jag se den här bilden och något gammalt minne letade sig fram genom pannloben.

Ur den här entren på Skeppsholmen körde jag bil

En helt vanlig entré

Entrén ligger på Skeppsholmen där jag och sötefru varit och bevittnat någon form av dans på MDT (Moderna Dansteatern). Som min mamma alltid säger: “man måste iaf prova“, åtminstone när det kommer till mat (och inte droger)  och jag undrade om inte detta även gällde dansföreställningar. Det gjorde det, nu vet jag att det inte var för mig.

Jag kan väl säga så mycket som att visst, jag fattade inte alltid vad det var min mamma lagade ihop där hemma, men när det kommer till just den här moderna dansföreställningen så fattade jag INGENTING. Det var självklart en upplevelse, likt den Roger Whittaker-konsert vi besökte på Spar-Kasse Arena i Kiel för ett par veckor sedan, men det kan ju tilläggas att det även är en upplevelse att krocka med en radioaktiv älg eller att bli jagad av robotar i en bowlinghall, endast iklädd en hög hatt.

Sen om det är en positiv eller en negativ upplevelse, det är ganska individuellt.

Hur som helst! Vi hade precis kommit ut från föreställningen och jag var fortfarande lite chockad . Det det var mitt i vintern och ganska mycket snö. Vi hade lånat min pappas fyrhjulsdrivna Volvo, vilket gjorde att man kom fram rätt lätt överallt, men trots det så var det lite svårt att hitta ut där vi var, dels på grund av snön och dels på grund av mörkret.

Plötsligt så körde jag in i något som såg ut som en liten, men dock fullt körbar gränd. Men efter ett tag inser jag att det är en gångbana och snön och mörkret gör att jag inte kan vända eller backa. Vad gör man då? Hoppar ur bilen, joggar hem och sätter ut en annons på blocket? Nixpix, inte den här gången. Vi fortsatte att bröta* fram genom den rätt så höga snön och helt plötsligt så kommer vi fram till den här…entrén!? Det gick precis att komma igenom de där pelarna med bilen och ut kom vi! Det var lite halt och  jag hade kopplat ur antispinnet, så istället för BOOOORN FREEEE så sjöng vi BUUUUURN FREEEEE.

skeppsholmen entre bil drive in

Så här ser entrén ut på hitta.se

Tack och lov var det ingen föreställning där just då, antar att det inte är så populärt med varken drive-in eller drive-ut på sådana här ställen (men jag tyckte faktiskt att det stod BILjettkassa)

Förlåt oss, Skeppsholmen. Det skall inte hända igen. Men å andra sidan så var det du som hyste den mysteriska dansföreställningen, så nu är vi kvitt! Kvitt kvidevitt piruett. Häpp!

Hej svejs, skeppsholmsfejs!

* “Bröta fram” = göteborska för “knô fram“.

 

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier