Vi var hemma hos våra goa vänner Petra, Robban och mini-Petra för ett litet tag sedan. Petra hade virkat ascoola små filurer på något asiatiskt sett (nej, hon använde inte nudlar utan vanligt garn). Då plötsligt mindes jag tillbaka till syslöjden som vi hade i mellanstadiet och hur jag lärde mig att virka.

Först hade jag en svinlång tråd, längre än hela klassrummet. Jag tog två virknålar och virkade ihop den så att den blev hälften så lång och dubbelt så tjock. Sen tog jag ett par något större virknålar och gjorde samma sak igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen.

Efter en hel termin så hade jag virkat ner den så att den var kortare än 1 meter och tjock som ett smalt brännbollsträ. Precis när jag blev klar med den, smiskade jag till min klasskompis på ryggen. Detta såg lärarinnan och beslagtog mitt virk. Jag såg det aldrig igen.

Hej svejs, virka-i-100-timmar-i-onödan-fejs!

 

Liknande inlägg på bloggen!

2 kommentarer till Virka, virka, virka, SMISK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier