Varning för Göta Energi

Jaha, nu blir det ett sånt där ”ROLIGT” inlägg igen. Men äsch, jag skriver det här och postar ett roligare strax!

Uppringd av säljare från Göta Energi

Min mamma blev uppringd av en säljare på Göta Energi. De bad att få skicka information till henne. Hon frågade 5-6 gånger, om det bara var information de skulle skicka till henne och att hon inte band upp sig på något sätt. Nej nej, svararade säljaren. Hon fick hem information, på något sätt hade de formulerat ‘informationen’ så att min intet ont anande mamma skrev på och skickade tillbaka papperet. Tydligen jobbade Joe Labero på Göta Energi, för HUX FLUX och SIMSALABIM – nu har mamma Göta Energi som ellevernatör!

Jag googlade på Göta Energi och tydligen är det fler personer, förutom min lättlurade mamma, som ‘gått på den lätte’. Visst, hon kanske får skylla sig själv lite grann, eftersom hon skrev på och skickade in något. Men ändå!

Hej svejs, götaenergiidiotfejs

PS Tack igen Robban!

Liknande inlägg på bloggen!

14 kommentarer till Varning för Göta Energi

 • Lol skriver:

  HAHA!! Men dom skicka först information som dom sagt! sen så skickar din mamma tillbaka ett underskrivet avtal?? Din mamma kanske är dement eller senil.. och du är en idiot??

 • admin skriver:

  Haha ja precis! Och du jobbar förmodligen ”trots” ditt mentala handikapp på Göta Energi? Eller kanske någon av dina alltför närbesläktade föräldrar? Good for you!

  Lycka till med banjolektionerna!

 • kasnd skriver:

  hahaha det var det dummastr klagomålet jag hört.. personen ifråga skickade ju information, annars så hade hon ju sålt direkt via telefon. din mor fick hem en brochyr (information) och en papper som det står AVTAL på. varför skulle hon skriva på och skicka in? för att göta energi verkligen ska veta att brochyren kommit fram eller vadå?
  Löjligt

 • admin skriver:

  Hade min mamma varit den enda som känt sig lurad, hade jag inte reagerat speciellt mycket. Hon kan säkert vara väldigt naiv och osäker och göra mindre genomtänkta saker, som alla andra. Men jag är säker på att du kan googla fram lika många missnöjda ‘kunder’ som jag kan, så jag kommenterar inte ditt inlägg mer än så.

  Däremot kommer jag revidera mitt inlägg, då jag på intet sätt är ute efter att smutskasta Göta Energi som företag, utan på det sätt vissa av deras säljare skaffar kunder på. Jag läste även om Göta Energis (och troligtvis även din) VD, de säljare som uppträder på detta sätt sägs upp från företaget, vilket är bra. Nytt inlägg kommer inom kort.

 • Alexandra skriver:

  Min kära mor blev lurad i augusti. Idag dök det upp en faktura på två tusen kronor! Hon har inte skrivit på något avtal. De har förfalskat hennes namnteckning! Din mor är inte dum tro mig! Min mamma sa tydligt att hon INTE är intreserad. Hon gick ner till centrum där säljarna stog och berättade om den galne säljaren som kallas T12.
  T.o.m hans egna kollegor erkände att det var en ”galen” säljare.
  -Ja han! han är helt galen! … Nu har dom alltså gått in sagt upp mammas leverantör och lagt in sig själva!
  Jag luktar polisanmälan det är 2 år för förfalskning.

 • Daniel skriver:

  Löjligt att klaga, vanligtvis går säljare igenom ett muntligt avtal via telefon, att dom först skickar information med skriftligt avtal bevisar bara att Göta Energi är ett seriöst företag, och jag tycker det säljaren ifråga gjorde var helt rätt. Tråkigt att människor inte tänker längre än vad näsan räcker.

 • Martin skriver:

  jag som då jobbar som säljare för Göta Energi kan då påpeka att det inte på något sätt är så vi säljer våran el, det går till såhär att eftersom vi gör det på telefon så äre det ångerrätt på 14 dagar och detta endast för att vi gör allt över telefon. dettsutom har vi typ billigaste Tillsvidarepriset du kan hitta.

 • Henrik skriver:

  @Alexandra; oj! Ja det var ju lite väl extremt. Men en sådan ”galen” säljare skulle säkerligen kunna göra så var han / hon än jobbade, men jag hoppas det löste sig i alla fall?

  @Pasi; nja. Inte direkt.

  @Daniel; som sagt, du har uppenbarligen tillgång till internet även du. Det är bara att googla. Uppenbarligen är det inte bara någon som jag känner som blivit drabbad av fintande säljare hos er. Men vad jag har hört så har det rensats en hel del, så nu tycker jag inte man skall bråka om det längre.

  @Martin; ja absolut, det tvivlar jag inte alls på. Det finns ju tyvärr mindre passande säljare hos alla företag, inte alls att det på något sätt finns fler hos just Göta Energi. Jag insåg nu att jag lovade återkomma till detta inlägg, vilket jag kommer göra nu. Inte alls min mening att kasta någon skugga över Göta Energi som bolag, utan sättet några av dina kollegor utövar säljyrket. Så det kommer ett nytt inlägg nu.

 • Johnny skriver:

  Tja, egentligen är jag emot all telefonförsäljning. Inte heller kommer vi ifrån dem eftersom NIX inte hanterar mobiltelefoner. Men jag tycker att den försäljaren från Göta Energi som ringde upp mig betedde sig exemplarisk.
  1. Han lade fram sitt ärende.
  2. Jag fick god tid på mig att göra en prisjämförelser.
  3. Han var mycket trevlig, ärlig och var definitivt inte påtvingande. Han heter föresten Anders Lindér.
  Till saken hör att jag haft leverantörsbyte i tankanra under en period, så jag var ganska väl påläst om elpriser etc.

  Vid andra försäljningar har jag begärt någon dags betänketid och bett att de får återkomma. Och det har de gjort. Ibland (oftast) har jag tackat nej. Men också tackat ja.

  … och man kan faktiskt säga till dem som ringer att man inte är intresserad. Då brukar de visserlien bli mindre trevliga men accepterar och lägger på.

  Dessutom har man som Martin säger ALLTID 14 DAGARS ÅNGERRÄTT PÅ ALL FÖRSÄLJNING där försäljningen sker i det egna hemmet. Dvs dörr- och telefonförsäljning mm.

  Det är inget fel på Göta Energi, det är bara vi konsumenter som är dåliga på att hanter den typen av försäljning, inget annat.

  Och till alla er som säger att ni blivit lurade eller påtvingade. Ni är mest arga på er själva för att ni inte kunde stå emot och säga NEJ.

  Och till er försäljare så tycker jag ni ska visa mer, MYCKET MER hänsyn till äldre personer. De är av den gamla sorten och säer inte nej. Dessutom ska ni tala om och förklara för dem att de de har 14 dagar ångerrätt. Vilket oftast inte säges eller framläggs med någon större tydlighet.

  … så vi har alla något att lära.

 • Kaxen skriver:

  Blev uppringd idag, sa nej ganska direkt. Det jobbiga var att han inte respekterade det, var tvungen att säga nej ytterligare 3 gånger innan jag kunde avsluta samtalet. Han var den mest aggressiva försäljare som någonsin ringt upp mig. Tur att det var på telefon och inte afk, har en benägenhet att inte backa för aggressiva personer.

  Av bakgrundsljuden ringde han upp från en servering av något slag..

  Efter den här erfarenheten vill jag aldrig ha med Göta Energi att göra, spelar ingen roll vad de vill erbjuda i framtiden.

 • Micke skriver:

  Jag blev mycket otrevligt behandlad av en säljare från Göta energi. Kommer ALDRIG köpa från dem!

 • Mr Lindér skriver:

  Johnny; sicken hjälte. Nästan så att man blir sugen på att ta sig tillbaka till säljaryrket efter en sådan kommentar. 😉 … Visst finns det både bra och dåliga säljare, men som företag är Göta Energi inte på något sätt ett företag som försöker lura till sig kunder, snarare tvärtom. Jag har sett ett flertal människor som fått lämna sina jobb som säljare efter tvivelaktiga sälj.
  Faceways, som jag jobbade för och som Göta Energi har anlitat, driver numera Fortums telemarketing. Detta, om något, är ett bevis på hur seriös försäljning som sker på det företaget. Ett företag av Fortums kaliber skulle aldrig riskera att beblanda sig med ett företag som ägnade sig åt den typen av tvivelaktiga sälj som beskrivs. Inte minst Faceways ägare är väldigt strikt när det kommer till detta. Som ett bevis på hur opartisk jag är kan jag avslöja att jag själv fick kicken från företaget av nyss nämnda ägare. Dock inte pga av fulsälj skall tilläggas.
  Är då Göta Energi billigast? Jävligt oklart. Skall till en kraftfull förbrukning. Å andra sidan sitter många med tillsvidarepris och då kan man tjäna en slant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier