U2-konsert!

Bono och The Edge och de andra på Ullevi i Göteborg

Japp. Jag är inte världens störsa U2-fan, men då jag fick en biljett så gick jag dit ändå. Otroligt mäktig scen som U2 hade snickrat ihop. Eller ja, inte själva U2 kanske, men de andra, scenbyggarna! Jag hade ju en fyra i träslöjd, ändå var jag fruktansvärt imponerad! Några roliga saker hände under fredagskonserten;

Omotiverad dricks

– innan konserten käkade vi asgod mat på Texas Longhorn vid Heden. Som vanligt kommer jag i någon form av mildare dispyt med någon om huruvida man bör ge dricks till bartendrar / kypare eller inte. Jag tycker att så länge de gör sitt jobb, dvs ger mig en öl om jag beställde detta, så skall de inte få MER pengar. Gör någon bartender en volt eller sjunger i falsett när de serverar, så visst. Men vafan. Jag känner många bartendrar. Att vara bartender är inte ett sistaalternativ, typ som att de först sökte in på polishögskolan och inte kom in, sen sökte till väktarskolan och inte kom in, sen sökte som p-vakt men inte blev antagen, sen som piccolo, sen som träslöjdslärare, sen som ornitolog…utan att bli antagen…och sen blir de BARTENDRAR. De som jag känner tjänar liksom mellan 100 och 200 I TIMMAN. Och det är deras förstaalternativ, eftersom man är jädrigt cool när man är bartender. I Sverige. 🙂

Om jag går in på Pressbyrån och köper halstabletter, inte fan ger jag kassörskan en tia extra för att hon sträcker sig och tar ett tuggummipaket och räcker till mig? Nej, jag tycker bara det är jävligt löjligt. De som vurmar för att ge servitriser / servitörer mycket dricks har kollat på på tok för många amerikanska filmer, där servitörer / servitriser förvisso i många fall bara tjänar det de får i dricks (då är det ju självklart att ge dricks), eller så jobbar de som tycker att man verkligen skall ge dem mycket dricks inom serveringsyrket själva. Hur som helst tycker jag det är sjukt att ge extrapengar för att någon gör sitt jobb.

Men tro nu inte att jag är jättesnål för den sakens skull. Det räcker faktiskt med ett litet extra leende eller en liten, liten extra uppoffring för att få ganska bra dricks från mig. Men man kan inte stå och vara helt butter och mumla och verkligen se ut att ogilla sitt jobb, och förvänta sig att jag skall betala mer än vad jag behöver för att få den service som jag som gäst / kund faktiskt förtjänar från första början.

Olika typer av svenskar

– en dialog som utspelar sig i samband med ge-dricks-dialogen; en tjej i sällskapet tycker att det finns två sorters kunder som är de värsta / snålaste, när det kommer till att ge dricks:
Tjej 1;
-“Det finns två sorters kunder som är de absolut värsta! Kan ni gissa vilka två det är?”
Tjej 2;
-“Ja, säkert svenskar!!”
Tjej 1;
-“Ja precis! Vet du vilken den andra sorten är?”
Tjej 2;
-“Smålänningar!!!”
Tjej 1;
-“Öh, nej de är väl också svenskar…?!”

Kände mig som en knäckt kung på damernas

– när jag kom in på toaletten och sms:ar samtidigt. Jag ställer mig i kön till de vanliga toaletterna och fifflar med telefonen. Plötsligt tittar jag upp och ser tre tjejer framför mig. Jag blir helt nervös och kall och tror plötsligt att jag gått in på fel toalett! Ändå är det pissoarer runt om hela toaletten med killar som står och pissar…

Skitlång kö till toaletterna på Ullevi

– Robban och Katta var med också, de satt en liten bit ovanför mig och storebrorsan. Men plötsligt när vi tittar dit, så är de borta? Det är ungefär 30 minuter kvar av konserten. Nåja, tänkte vi. När konserten var slut så ringde lillebrollan till honom. Han hade tagit en taxi. Hem. För att bajsa. Hahaha. Det var för lång kö till toaletterna, stackaren!

Utsikten till U2:s scen

– vi kommer in på arenan och sätter oss. Jag och min storebror Rikard sitter bredvid varandra. Min plats ser ut så här:

Bra utsikt.

Min utsikt. Ganska bra utsikt.

Min storebror Rikards utsikt såg ut såhär:

Mindre bra utsikt.

Från Rikards plats. Mindre bra utsikt.

Scenen var helt grym! Ibland glömde man av att den var så jädra stor. Men så fick man se Bono & company där under, som små amöbor, då blev man paff igen.

Ursäkta att jag är scen.

Ursäkta att jag är scen.

En annan bild på U2:s scen:

Den där är enorm! Och hör scen!

Den där är enorm! Och hör scen!

Och scen har vi ju den här bilden:

Jag är scentolog.

Oooh! Jag tror jag blir scentolog.

Här är lillebror Hjalmar och inte lika mycket mindre bror Marcus.

Marcus fick scendrag.

Marcus fick scendrag under u2-konserten. Hjalmar trodde det var en scen från Ven.

Men när jag la upp filmen från u2-konserten på youtube, så tyckte youtube att filnamnet blev för långt…så de kortade av det.

Ser ni något konstigt med den här bilden?

Ser ni något konstigt?

Jag måste käka frukost, sen skall jag posta länkarna till mina filmer som jag spelade in i fredags.

Hej svejs, u2-bono-konsert-fejs!

4 kommentarer till U2 live på Ullevi i Göteborg, 31 juli 2009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier