Idag var det dags för årets första tantlyft! En mellanstor vitmössetant, cirka 65 kg. Broddlös.

Det var ungefär vid Linnéterrassen som jag plötsligt hörde ett konstigt ljud. En annan tant ojade högt och när jag vände mig om, så såg jag en tant som låg som ett farthinder på trottoaren. Den andra tanten, som var ett mycket mindre exemplar av den västsvenska smygtanten, stod handfallen. Till skillnad från den andra tanten, som låg helt tantfallen.

Hur som helst, jag vände om och drog barnvagnen över några refuger och stannade till på lagom avstånd. De ser oskyldiga och beskedliga ut, där de ligger på lur i närheten av en hal fläck. Men rätt som det är så kan de chockera en genom att hoppa upp och dra ett gammalt snuskskämt! Men det här exemplaret var tämligen omtöcknat, så jag vågade mig genast fram och lyfte helt sonika upp henne. Mitt ryggskott var förresten som bortblåst? Men attans vilken tung tant, tänkte jag. Men då smög den andra tanten fram och lossade rammeltantens handväska som fastnat i en stor blomlåda. Det var antagligen därför hon var så tung.

Väl uppe på benen, så var hon så tacksam. Hon stod och tackade och tackade och vägrade sluta krama min arm. Hade jag tagit fel? Var det egentligen en kramsjuk klängsnubbeltant jag hade fått på halsen? Eller ja, armen?

Efter en liten stund så bestämde jag mig för att vänligt men bestämt skaka min arm lite. Och se – då släppte hon taget och knatade iväg uppåt Linnégatan, som om inget hade hänt.

Själv stod jag kvar och beundrade synen då den krumeluriga siluetten försvann bortom horistonten (eller ja, hon gick in bakom fiskvagnen utanför Hemköp) och jag tittade på Juliette som låg och stirrade på mig i vagnen. Jag kunde riktigt läsa hennes blick.

Varför behöll du inte henne, pappa? Varför…släppte du henne?

Enkelt! De är fridlysta!

Hej svejs, tantlyftarfejs!

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier