Söndag

oj vad tiden går.

Ja, det gick ju bra igår. Först knatade jag och Sanna upp till Masthugget via Subway på Linnégatan. Mycket mysig tillställning, vi spenderade mestadels av tiden i Joens “kinky”, gröna soffor. Med anledning av att någon av gästerna just uttryckte sig att de gamla sofforna var lite “kinky” skapade ett trevligt samtalsämne. Vad är skillnaden mellan “kinky” och “porrig”? Jag tyckte att “kinky” är något man själv väljer, objektet i fråga utstrålar inget speciellt, men när man tittar på det och blandar in sina egna erfarenheter och sexuella böjelser (?), så kan man få det till något “snuskigt småsexigt och lekfullt”. “Porrigt” däremot, det är mer “pang på”. HÄR KOMMER PORR, skriker det, medan det attackerar alla dina sinnen utan att du har en chans att få det till något annat än just porr. Typ.

Ungefär som våra labila och STASI-influerade spårvagn- och busskontrollanter här i Göteborg. De försöker ju aldrig se ut som något annat än just kontrollanter när de “smyger” på? Så när de väl stormar bussen så börjar ju folk ta upp sina mobiltelefoner för att bläddra fram till SMS-biljett. Men då försöker de ganska ofta vara lite tuffa och fräcka och frågar “hettar du nåt sköj där ellä?”. De tror att man skall försöka smsa efter en biljett assnabbt, när man i själva verket bara varit ganska mycket snabbare än dem i tanken (vet inte om de hör till landets elit när det kommer till utnyttjande av hjärnkapacitet) och ligger ett steg före. Idioter.

Om man säger det någon annanstans så verkar det betyda att man blundar och pekar upp i luften medan man läser asgamla böcker i trädgården?

Om man säger det någon annanstans så verkar det betyda att man blundar och pekar upp i luften medan man läser asgamla böcker i trädgården?

Efter detta diskuterade vi olika ord som har olika betydelse var i landet du befinner dig. Typ att det gör antagligen avsevärt mycket ondare att få en hård spark på “ballen” i Göteborg, än vad det gör i Malmö. Att det är mer synd om ett barn som sitter och “lipar” i ett hörn i ett hus i Västra Frölunda, än ett barn som gör detsamma i en lägenhet i Sundbyberg.

Sen diskuterade vi ett annat samtalsämne som dykt upp  lite då och då. Det är huruvida det, efter att Rolling Stones, U2 och de andra gamla arenafyllarna slutar lira, finns någon annan artist eller grupp som skulle kunna fylla en hel arena? Tänk på det. Hur många artister / grupper finns det idag som verkligen kan göra detta? Vi misstänkte att Håkan Hellström och KENT skulle kanske eventuellt kunna fylla t ex Ullevi. Men det är mer för att Håkan Hellström är så omtyckt, både som person och som artist och KENT har sina otroligt lojala fans.

Så här ser hon ut i radion.

Så här ser hon ut i radion.

Detta enligt Soraya Hashim, en festlig och mycket trevlig tjej som var en av gästerna på för-, inflyttnings- och födelsedagsfesten igår. Hon är för övrigt programledare för P3:s “Morgonpasset helg“, som jag dessvärre aldrig har lyssnat på. Men jag skall lyssna någon dag, jag lovar.

Abrupt och plötsligt så var vi tvungna att i hög hastighet ta oss från Masthugget till Sticky Fingers, där Kristofer Åström skulle spela. Eftersom det var nedförsbacke hela vägen (nu börjar jag återigen tänka på “Henrik, polisen och rullande pundaren” som jag skall skriva om någon dag) så gick det ganska snabbt.

Enligt Sannas pappa Nikke så var det en fantastiskt lång kö utanför. Well. När vi kom dit var det bara en asfull tjej som stod och lutade sig mot ett elskåp utanför MUG. Vi spatserade fram till vakten (Sticky har för övrigt några av stadens trevligaste vakter) och upplyste honom om att vi minsann stod på gästlistan. Sanna + Henke. Eller Henrik. Eller Henkan. Eller Henkepenke. Eller HankyPanky. För en gång kom jag nämligen inte in. Det stod “Henke” istället för “Henrik” och vakten hade inte direkt högsta betyg i svenska, vilket gjorde att han var helt oförmögen att böja mitt namn. Detta var dock på ett annat ställe.

Hur som helst, de hittade oss på listan och vi skuttade in. Jag hängde av mig jackan, vi beställde något att dricka. Ett band spelade och jag var lite fundersam på varför Kristofer Åström skulle ha ett hetsigt rock/punkband som förband? Tänkte inte så mycket mer på det, utan smsade till Mattias som också skulle vara där någonstans;

Henrik –> Mattias:
“Halloj, är du här?”
Mattias –> Henrik
“Javisst, bredvid dj-båset”
Henrik –> Mattias:
“Öh, jag står bredvid båset, vid trappan? Där de spelar?”
“På översta våningen?”
“Spelar de där uppe?”
Mattias –> Henrik
“Ja”
Henrik –> Mattias:
“Nu är vi längst upp?”
“Vafan, vilket ställe är du på?!”

Då kom vi på det. Det är ju inte på Sticky Fingers, de spelar ju på Pustervik!? GAH! Så vi rusade bort dit istället. Vi missade början av konserten, men vi såg nog det mesta. Otroligt bra, som vanligt. Band of horses skulle kommit dit och gästspelat, men på grund av Islands kraftigt ökade export av vulkandamm så var de tvungna att bege sig iväg, de skall spela i England idag (har jag för mig?).

Nåja, det var vår något turbulenta lördagkväll. Idag blir det soft hela dagen.

Hej svejs, intepåStickyFingersfejs!

2 kommentarer till Söndag (ja, det där gick ju bra)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier