Sebbe

Jaha, i måndags var vi på galenpremiär av filmen “Sebbe” på biograf Saga i Stockholm. Vi var lite för tidiga först, så vi gick in och kollade på Fjällrävenryggsäckar en stund. Såg kanske lite konstigt ut, att glida in där, galaklädd, och kolla ryggsäckar. Men de slängde inte ut oss.

Efter att ha verkligen tänkt på att inte snubbla på röda mattan och färga den ännu rödare, kom vi in på biografen. En flock fotografer ignorerade oss, så vi var tvungna att ta en bild på oss själva istället.

Den oerhört fotogeniska killen i bakgrunden heter Daniel.

Den oerhört fotogeniska killen i bakgrunden heter Daniel. Han ser inte alls läskig ut på bilden, nej inte alls.

Jag som inte haft en TV på över 10 (tio!) år känner ju sällan igen några TV-kändisar. Så det var rätt skoj att stå en bit bort från entrén och spana på dem som kom in. Men till slut blev jag så trött, det kändes bara som att jag var med i en live-skvaller-tidning, så jag tittade bara bort när jag märkte att antalet kamerablixtar som avfyrades blev fler än 10 per sekund. En av gångerna var det Börje Salming, nästa gång var det Josef Farez, men tredje gången när det blixtrade så in i h-e, då var det någon snubbe i toppluva? Va, vem, hur? Ingen som helst aning haha. Men han är säkert jättecool och jättepopulär.

Så här såg det ut inne på biografen. Bara massa huvuden.

Så här såg det ut inne på biografen. Bara massa huvuden.

Och titta där! Där sitter minsann Michael Nyqvist och tittar åt vänster! Hey! Duken är rakt fram! Ååååh, typiskt.

Och titta där! Där sitter minsann Michael Nyqvist och tittar åt vänster! Hey! Duken är rakt fram! Ååååh, typiskt. En annan snubbe tittade åt höger. Undrar om de tyckte filmen var bra?

Filmen Sebbe var rätt bra, mycket bättre än vad jag hade förberett mig på. Synd bara att det inte kom någon reklam i början av filmen, det är alltid mysigt.

Jag fick göra min egna reklam och kan ni tänka er, det funkade! Jag sprang och köpte en cola till.

Jag fick göra min egna reklam, jag bara höll upp burken sådär i 1/25:e dels sekund, ni vet det där gamla tricket och kan ni tänka er, det funkade! Jag sprang och köpte en cola till.

Han som satt på min högra sida lät som om han blåste i en såndäringa alkoholmätare hela tiden när han andades. Det var lite irriterande, men det hade ju inget med filmen att göra.

Jag och Babak Najafi, han som skrev och regisserade filmen. Om ni sett filmen kanske ni kommer ihåg medaljongen med bilder i, en på Sebbes pappa. Han gestaltades så fint av Josef, till höger. Han med det enorma LEGO:t

Jag och Babak Najafi, han som skrev och regisserade filmen. Om ni sett filmen kanske ni kommer ihåg medaljongen med bilder i, en på Sebbes pappa. Han gestaltades så fint av Josef, till höger. Han med det enorma LEGO:t.

Den officiella efterfesten utfördes på Kung Carls Bakficka, där det aldrig är tomt, typ som ni alla vet har Kung Carl ALLTID något i bakfickan. Men vi fick plats och vi käkade och drack allt möjligt.

Här är jag och Kristian och Sanna, vi står och ljuger med fulla muggar.

Här är jag och Kristian och Sanna, vi står och ljuger med fulla muggar.

Kvällen fortsatte sedan på Sturehof och Obaren, där jag slog mig ihop med komikern Johan Wahlström, mycket trevlig prick det där (fantastisk öppningsreplik, förresten: “Hej, ursäkta. Jag är inte full. Jag är från Göteborg. Jag ville bara tacka för alla skratt“). Även Allan (“Svensson, Svensson”) satt vid det bordet, men han verkade lite missnöjd, så jag lät honom vara. Sen hamnade vi på East, det ställe som påminner mest om något annat ställe i Göteborg, när det kommer till stämningen. Det ser inte ut som folk har diarré och försöker hålla sig, typ. 🙂

Igår hade vi middag och det blev rätt lugnt. Vi är kvar i Stockholm och idag skall vi till Riksnaturistoriska muséet och kolla på en fotoutställning från Antarktis med dess isbjörnar och isglassar.

Hej svejs, sebbefejs!

En kommentar till Sebbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier