Kategorier
Vardag

Sator

Sator

rock’n’roll

I lördags hade jag inget att göra, så jag hängde på och var lite roddare åt Sator under deras spelning i Eskilstuna. Det var helt sjukt roligt. Vilka killar. Det började med att jag hämtade den (för mig) ENORMA bussen som jag skulle packa in deras prylar i. Så här stor är den, om man jämför med en Ford Fiesta.

Hur många Ford Fiesta får plats i bussen?
Jag tror det får plats ungefär 12 stycken Ford Fiestor i bussen, om man räknar med den som ligger i handskfacket.

Sen blev det packa in diverse musikaliska instrument och iväg for jag, inte bara MOT, utan även TILL Eskilstuna.

På vägen upp var jag tvungen att ta en snabbis på Mackedonken. Okay att det finns väldigt kramgoa brön, men man kanske inte skall stå i köket på en hamburgerrestaurang och drömma sig bort, medan man gör i ordning burgare?

krama om goa brön
-"Åh, de här bröna påminner om...eh...."

Väl uppe packade vi in allt och riggade upp det på scenen. Konserten skulle utspelas i ett industriområde, det var spännande.

heikko sator kent norberg konsert scen
Kent och Heikki värmer upp.
sator spelade i Eskilstuna. Här är Heikko, basisten
Heikki drar några snabba riff.
Sator-Heikko förbereder sig på scen
Heikki värmer upp basrösten.

Under konserten var det full rulle. Bland annat var det en snubbe som, enligt egen utsago, skulle ”säga något till Micke” (trummisen), men han halkade istället runt på alla gitarrfodral som låg bredvid / bakom scenen och låg plötsligt utspridd på golvet, något förvånad. Jag hjälpte honom upp (och det var då han sa vad hans ärende var). Jag sa att om han hade tänkt att göra någon form av stage dive, så var han på helt fel sida av scenen. Tack och lov så provade han inte igen.

Här är jag och Chips Kiesbye, Sator
Chips Kiesbye. Kvällens spellista. Och jag.
hans gäfvet och henrik
Hasse Gäfvert. Och jag.
Trummisen Micke Solén i Sator
Micke Solén. Och jag. Och Mickes hand.

Jag hann inte få någon bild på mig och Kent, eller Heikki. Men lika glada är de för det!

Efter konserten gick jag och Hasse ut och där käkade vi var sin hamburgare och beundrade bajamajorna, samt de som stod och pissade BREDVID dem. Så nära, men ändå så långt borta.

Något som verkligen var sjukt roligt, men som inte riktigt går att återge, var ”Skugg-Indianen i kanonen”. Det hängde en stor presenning bakom scenen och när man stod på andra sidan så såg det ut som en sån där kanon som brukar förekomma i tecknade filmer. Precis vid ”mynningen” så stack det upp en liten fjong. Så vi pratade om det och kom överens om att det var en indian där i. Sen spånades det vidare om hur det låter när man skjuter iväg en indian i en kanon och dessutom hur det låter när han landar. Haha. Fasen, det går liksom inte att förklara. Men skoj var det!

Sen fick alla nog och vi bestämde oss för att åka till hotellet.

Sator på väg hem från efterfesten i Eskilstuna
Här får hela Sator åka färdtjänst till hotellet, efter efterfesten. "En busschaufför, en busschaufför, det är en man med...galet humör?"

På hotellet rådde det full aktivitet. Precis innan vi kom dig hade nakna, unga män spelat fotboll i korridorerna. Så kan det gå till i Eskilstuna. Tur att man kom dit med ett rockband, så att man kunde ta det lite lugnt.

På morgonen vred jag om de persiska persiennerna och fick se det här:

Domkyrkan i Eskilstuna
Hm. Är kyrkan väldigt liten? Eller är den bara väldigt långt borta?

Det jobbigaste är ju att vakna och bara få upp ena ögat, eller märka att man sovit med ena näven knuten rakt i ögat. Då tar det en stund att ställa in zoomen och få bort ögongröten. Det visade sig att det var en golfbana utanför.

Nåja, det var det det. Som sagt, otroligt duktiga och jordnära killar! Det var en fantastiskt upplevelse att träffa dem.

Hej svejs, Satorfejs!

 

PS: Jag har INGEN som helst aning om varför jag kallde Heikki för Heikki, men nu är det ändrat 😀

5 svar på ”Sator”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *