Fritidsgård

– nej, lägg inte ner fritidsgården i Olofstorp. Fy på er.

oj nu kommer det ett helt seriöst inlägg, fantastiskt! Hur som helst, jag läste precis på gp.se om att de skall lägga ner fritidsgården i Olofstorp här i Göteborg. Det tycker jag är en skitdålig idé.

Får man överdriva genom en fånig förenkling så känns det som en enkel ekvation. Ju färre fritidsgårdar, desto fler förortsbränder. “Tyvärr” drabbas väl sällan de personer som tar beslut som dessa, eftersom de antagligen bor på helt annat håll.

Samtidigt tycker jag det är en ganska så stor brist på engagemang och omtanke inom ganska många områden. Tänk om man kunde ge någon / några timmar i veckan till att volontärjobba på en fritidsgård eller kanske på ett äldreboende? Så mycket förlorar man väl inte på att avsätta några timmar emellanåt?

Själv har jag långt gångna planer på att börja spela gitarr och sjunga på ett äldreboende här i närheten, bara sådär 2 timmar i veckan? Men jag måste fortsätta lära mig sjunga först haha. Stackare, man får tänka på deras hjärtan! 🙂

Men åter till fritidsgården; gå jättegärna med i gruppen “Rädda fritidsgården i Olofstorp” på facebook, även om ni bor i Haparanda. Det kan även drabba er också, oavsett var ni bor. Då önskar ni säkert få uppbackning från resten av Sverige.

Ni som bloggar och som läser detta får gärna skriva en liten notis om det, så att så många som möjligt blir medvetna om nedläggningen. Som det ser ut i samhället tjänar vi alla på att ha öppet dem, oavsett var de ligger.

Hej svejs, nedläggningsfejs!

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier