Quiz på l’assassino

Japp, igår var vi på quizzet på l’assassino igen. Det var Andreas som hade det och det var ett bra quiz, men jag hade inte riktigt huvudet med mig. Vi fick 9 poäng haha! Vi siktade på tröstpriset (chipsen), men inte ens det lyckades vi med. Det var jag, Johan A, Heidi och Tanja, två trevliga damer som jag inte träffat tidigare. De var utbildade textilkonservatorer, vilket jag tyckte var väldigt intressant! Jag har aldrig förr träffat en sådan och så träffar jag två på en och samma gång!

En quizfråga var förresten ganska intressant:

-“Vad har Anne Franks dagbok, Cornelis Vreeswjik och en cykel“?

Svaret skulle vara Holland (eller Nederländerna). Jag skrev “de vill alla byta styre”, men det fick jag inte ens en stilpoäng för! Attans 🙂

Moozy moozy, Mattias Hellberg vänder på CD-skivor på Pusterviksbaren

Därefter begav vi oss till Pustervik där Mattias lirade plattor. Oerhört skön musik och det var gårdagen till ära ett gäng fantastiskt glada japaner där, som önskade sig  en hel drös med reggaemusik, vilket de också fick. Sprang även på Kristofer Åström, och svärfars-Nikke och hans söta fru Hege som jag inte kom på om hon blev min styvmor eller svärmor eller mormor…men något blir hon väl? Eller?

Trasiga djurkillar och -tjejer.

Utanför såg jag plötsligt en fågel med bruten vinge! Usch, tänkte jag. Jag får ju ibland för mig att jag skall hjälpa skadade djur, så jag sa till de andra att jag skulle fånga den sen på väg hem och ha den på balkongen inatt och sen köra den till fågelcentralen i Kungälv. Där kan man lämna in fåglar, så lagar de dem. Men när jag kom ut sen, så hade den hoppat iväg? Så besviken begav jag mig hem.

Efter att i ungefär 20 minuter stått på Järntorget och beundrat två alkisar som halvbråkade (den ena hade cigg, men ingen tändare. Den andra hade TVÅ tändare, men ingen cigg haha), så kom jag till slut hem. Men där! Där satt en katt! Jag gillar katter, men den här såg lite skum ut! Jag anade oråd och kikade lite extra. Då såg jag den – en liten, liten mus! Den låg och skakade och var jätterädd och upprörd! Katten hade bråkat med den och nu låg den där, jätteliten och trasig. 🙁 Så jag tog upp den, men då började den bita mig lite grann. Men snart så lugnade han ner sig och försökte gömma sig, i min ärm. 🙂

Snacka om musarm!

Snacka om musarm!

När vi kom in i lägenheten så började jag febrilt leta efter något bra ställe som min nye, lille kompis kunde krascha. Till slut hittade jag en skål som stod vid diskbänken. Perfekt! Så jag bäddade in honom i lite blad som jag knäckte bort från några blommor och så fick han en kapsyl vatten och lite ost. Nu har han börjat bli lite lugnare, jag är där och kikar emellanåt. Ibland luktar han på mitt finger (han har ont i ena ögat 🙁 ) och ibland blir han jätterädd och försöker hoppa iväg. Han har brutit ett ben också, stackars! Fast nu vet jag inte alls vad jag skall göra med honom? Än så länge bor han i skålen, men han får nog flytta till något annat snart.

Några förslag på förvaring? Några förslag på namn? Uppföljning kommer!

Var bor du lilla mu-uus? I EN SKÅÅÅÅL! Klunk klunk

Var bor du lilla mu-uus? I EN SKÅÅÅÅL! *klunk klunk*

Hej svejs, litet musfejs!

Liknande inlägg på bloggen!

5 kommentarer till Gårdagen. Quiz, öl, Moozy moozy och sen blev det lite mus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier