Folk undrar ibland varför min blogg heter just ‘Pers perversa verser’. Vissa vågar säkert inte gå in och kolla när de ser namnet, andra blir sjukt besvikna när de besöker bloggen men inte hittar ett uns av perversitet häri.

Men saken är den att jag tycker det är grymt kul att leka med ord. Och just ‘Pers perversa verser’ är den första lek med ord som jag kommer ihåg, meningen uppkom någon gång i 4:e klass, tror jag. Fast jag hade ingen aning om vad ordet ‘pervers’ betydde egentligen. Jag hade en Per i min klass, jag tror att det var tack vare honom. Inte för att han var pervers, utan för att han hette…eh ja, ni fattar.

Det underliga är att trots att jag emellanåt är en sån “språkbög” (som någon en gång uttryckte det) som jag är, så hade jag inte direkt några bra betyg i svenska? På tal om betyg och på tal om svenska…  jag har scannat in mitt betyg från gymnasiet. Jag gick i en klass för extremt skoltrötta människor och de var tvungna (lärarna alltså, inte de extremt skoltrötta människorna) att ge en ett riktigt betygsdokument, hur sällan man än var där eller hur lite man än gjorde. Så jag kan ju avslöja att jag inte hade de bästa betygen, mycket för att jag egentligen bara gick där i väntan på att hitta ett jobb eller annan utbildning.

Vet inte om det säger så mycket om mig, kanske mer om lärarna

Vet inte om det säger så mycket om mig och mina prestationer, kanske mer om lärarna…?

Skall man på svenska stava fel NÅGONSTANS i ett vanligtvis jätteviktigt och betydelsefullt betygsdokument, så är det givetvis ‘SVENSKA SPRÅKET’.

Hej svejs, språkfejs

Liknande inlägg på bloggen!

2 kommentarer till Pers perversa verser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier