Dag två på Peace & Love 2012 avklarad. Andra dagen för oss, alltså.

Dagens fullträff: Måsen som gled in över publikhavet under “Mumford and sons” spelning, släppte en enorm skit som säkerligen med enorm precision träffade exakt rätt person, vände och gled majestätiskt ut igen. Det var inte mig den siktade på, skall jag tillägga. Karma is a bitch, and sometimes a mås. Bandet var fantastiskt bra, trots att sångaren brutit handen på en tidigare spelning på någon festival.

Dagens finis: Regina Spektor. Otroligt charmig, jordnära och duktig.

Dagens rävar: Roxette. Jag var på en konsert -89 eller när det var, på Scandinavium i Göteborg. Då hade de också bollar som de kastade ut. Lite svajjigt och inte lika höga toner som förr, men såklart ändå en upplevelse att få se dem live igen.

Dagens mest onödigt kraftiga bas: Slagsmålsklubben. Jag trodde det plötsligt blev höst, eftersom löven började falla från träden och fåglar gjorde konstiga formationer och flög söderut. Men det lät ändå sjysst.

Dagens scenvalsförvåning: “Den svenska björnstammen” på den största scenen. Om man tyckte Håkan Hellström sjöng kasst i början av sin karriär kanske man drar sig för att kalla sångaren för sångare, men å andra sidan vet jag inte vad de har för scenvana? Men jag tyckte det ändå lät förvånansvärt bra och en miljard kids kanske inte kan ha fel.

Dagens sympatisk-misstanke: Stephen Marley. Bob Marleys son satt något bord från mig på backstage-området och han såg riktigt sympatisk ut! Han var nog den som log mest där inne, förutom dem som Geta “Gula Gubben” språkade med något tidigare på dagen.

Dagens lillstrumpa: Juliette kickade av sig sin strumpa när vi promenerade, pappa fick springa tillbaka en halv kilometer och leta efter den bruna strumpan, som tack och lov såg ut som en bajskorv där den låg på trottoaren. På grund av detta var det ingen som ville ta den. Men döm om folks förvåningen när det kommer en skäggig snubbe i munktröja SPRINGANDES och bara DYKER rätt ner, plockar upp “bajskorven” och springer tillbaka igen.

Dagens bästa publik: Helt klart hade skabanden “Original High Five” den mest fantastiska publiken, som inte bara dansade någon form av square dance, utan även helt plötsligt gjorde “tåget” kors och tvärs över grusplanen så att dammet yrde.

Dagens mest skumma rykte inifrån backstageområdet: Rihannas TV hade börjat brinna i London och eftersom det snart är OS, så fanns det ingen annan stans för hela entouraget att sova på, så det hade fått åka runt i taxi hela natten. Så enligt de mest skumma rykterna har hon ställt in. Vad som gör det ÄNNU mer skummare är att ersättarna skulle vara…Metallica? Även Iron Maiden var det någon tatuerade öldrickare som mumlade något om. Kanske bara önsketänkande, men ändå.

Dagens glada överraskning: Kids kan vara riktigt trevliga och väluppfostrade!! När vi var på väg och handla lite mat, så gick det plötsligt två tjejer bakom mig. Jag bar Juliette i en bärsele på magen. Plötsligt hör jag hur en av tjejerna börjar viska något till sin kompis, “schh vi måste vara tysta, jag tror bebisen sover!” och så började de viska. Jag vände mig om och sa att det var väldigt sjysst av dem att tänka på det (tidigare har jag och sötefru diskuterat fenomenet med att ju äldre och mer erfaren man blir, desto fler steg lär man sig tänka i. Kids gör en sak som man kanske ber dem om, men sen inget mer. Typ som i Polisskolan 1 när Hightower övningskör och de kommer fram till ett rödljus där det står en bil som väntar på grönt och Mahogney säger “okay, där är en annan bil” och Hightower fortsätter köra och kör rakt på bilen. Mahogney utbrister “MEN VARFÖR STANNADE DU INTE!?” varpå Hightower svarar “Det sa du inget om”. Typ så) Sen pratade vi lite mer med dem och jag blev så himla glad att de var så fantastiskt fina.

Dagens avsnoppande svar på en dum fråga: Vi gick förbi två killar som hade lastat typ 1000 öl i en kundvagn. Jag frågar “ÄR DET FEST ELLER?!” och den ena svarar “Öh… ja”. Så himla käck jag är.

Dagens misslyckade jakt: Jag försökte febrilt få tag på Veronica Maggio, men varje gång hon gick förbi mig, så hade jag fullt sjå med min lilla dotter och sen försvann hon inför sin spelning, som för övrigt var fantastisk. Vilket fortsätter med…

Dagens publikvrål: …när Petter plötsligt dök upp i Veronicas konsert och tillsammans med henne brände av “Längesen”. Coolt.

peace & love 2012 eden backstage

Här är sötefru på väg ut från backstageområdet

Nej nu bär det av till området.

Hej svejs, Borlängefejs.

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier