Imorse gick jag upp vid halv sju, ungefär. I vanlig ordning kikar jag ut genom köksfönstret och riktigt sådär “gubb-spanar” vad som händer mellan husen och på gatan. Rätt över spårvagnsspåren sitter det en kille och sover på bänken i väntkuren. Det var en gammal kompis, insåg jag tämligen snabbt. Jag sa till min fru att jag bara skulle gå ner och hjälpa honom hem, han bor bara några hus härifrån.

Sagt och gjort, jag krängde på mig mina brallor och en munkjacka, tog mig ner till entréplan och ut till hållplatsen.

Jag gick fram till honom och ropade hans namn ett par gånger. Efter 3-4 försök så ryckte han till och tittade upp på mig. Det första han sa var “oh jädrar vad trött jag är”. Jag frågade om han var OK, vilket han var. Tydligen hade han inte orkat gå hela vägen hem, utan bestämt sig för att ta en liten lur där vid hållplatsen. Så jag föreslog att vi skulle slå följe. Han kämpade sig upp och så började vi vandra iväg mellan husen. Minns inte riktigt vad vi pratade om, förutom att han hela tiden sa hur trött han var.

När vi väl kom fram till huset där jag träffade honom senast, så frågade han mig om jag skulle gå in genom dörren eller genom fönstret. Uh, va…? Jag sa att nej, jag skall ju gå hem igen? Då sa han “OK, ha det gött, vi ses!” och så vände han om och gick åt andra hållet (alltså inte in genom porten, utan därifrån vi kom). Jag gick åt andra hållet, för jag hade fått för mig att det var närmare.

När jag väl kom upp igen så funderade jag lite. Och så kom jag på det! Han hade ju separerat från sin sambo och senaste gången jag träffade honom så stod de två och rökte på balkongen, då han hjälpt henne att flytta dit (de bodde tidigare tillsammans i huset bredvid). Så han bodde ju inte alls där längre!?

Strax innan jag skulle gå och lägga mig, så tittade jag återigen ut genom köksfönstret. Och där satt han igen, i väntkuren. Och sov. Haha!

Ibland blir det fel.

Hej svejs, försöka-para-ihop-kompis-med-exfru-fejs!

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier