Midsommar

– vet ni var midsommar kommer ifrån?

Midsommar kommer från engelskans “mid summer“, eller egentligen “midget summer“. Anledningen till detta är att man förr i tiden, på 70-talet, trodde att Fröken Ur egentligen var en dvärg och det var därför som det vid denna period varje år är så förskräckligt korta nätter. Och dvärgar är, som vi alla vet, mest aktiva på nätterna. Det är då de är som allra kortast.

“Sommaren är kort”, sjöng Ledin. Detta är så sant, så sant. Även här kan man ana ursprunget. Och vad får man varje år vid den här tiden? Jo, kort. Från när och fjärran, även från ställen där dvärgar inte är aktiva. Jag vete fasen hur man skall förklara julkort, men då är det ju såna där tomtar, som är en slags dvärg, som är i farten.

Ibland på sommarnätterna kan man på distyngda ängar skåda dvärgar som ägnar sig åt fantasifulla lekar och spel. Där är Toker, där är Trötter. Där är Blyger och titta där – där är Poker! De springer runt på sina stora fötter och leker kortlekar. Lägg förresten inte till honom på facebook, han pokar dig non-stop.

Nåja, hoppas ni skall få en härlig midsommar, lång som kort.

Hej svejs, midsommardvärgfejs!

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier