Johan Falk

vs. Irene Huss

Igår var vi ute på AW med hela gänget från Irene Huss. Samtidigt hade hela Johan Falk-gänget kickoff en bit bort. Jag kunde inte låta bli att tänka på vad som skulle hända om de bägge gängen möttes i en mörk gränd någonstans. Skulle vi bli glada av att se varandra? Hade det ballat ur och urartat som i en scen ur “Gangs of New York” eller som ett storslaget slag i “Braveheart”? Skulle vi dansa och sjunga och fly över bergen som i “Sound of music”? Skulle vi attackera varandra med falukorvar á la “Fäbojäntan”?

Tyvärr fick jag aldrig svar, men vi hade trevligt ändå. Men jag hade en väldigt konstig dialog med en tjej i baren på Pustervik. En kollega stod och pratade med henne och presenterade mig.

Kollega:
-“Just det, det här är Henrik”
Vad-hon-nu-hette:
-“Hej jag heter ‘Vad-hon-nu-hette'”
Jag:
-“Men du, jag känner ju igen dig! Har inte vi setts tidigare vid något tillfälle?”
Vad-hon-nu-hette:
-“Öh…ja, vi sågs här utanför förut, din kollega presenterade oss!?” (Hon riktigt idiotförklarar mig här och verkar bli lite förbannad)
Jag:
-“Oj, jasså, förlåt mig jag måste ha glömt det”
Vad-hon-nu-hette:
-“Ja…bra koll”

Men sen tänkte jag efter en stund och kom på en liten detalj.

Jag:
-“Men du, nu kom jag på en sak! Jag var ju här 30 minuter innan alla andra och det var ingen annan här när jag kom hit?”
Vad-hon-nu-hette:
-“Jaha?”
Jag:
-“Så då har vi ju inte alls träffats innan! Tänkte väl det. SÅ fort brukar jag inte glömma av folk”
Vad-hon-nu-hette, upprört:
-“Men det spelar väl ingen roll!?”

Eh. Okay. Pssyyyykooooooooo. Först bli förbannad på något och sen när det senare visar sig att det inte ens stämde så “spelar det ingen roll”. Ja tjena.

Mot slutet av kvällen sprang jag iväg och träffade snyggefru med sitt gäng; Johan Falk-gänget, i Vasastan. Asroligt, jag drack öl och pratade med Jakob Eklund i över en timma. Fantastiskt trevlig prick! Det roligaste var ändå när vi av någon anledning kom in på Patrik Sjöberg och då berättade jag om min och lillebrorsans telefonsvarare på 031-250 250, på tal om Patrik. Det numret måste varit ett av Sveriges mest ringda nummer en period, vi själva fick emellanåt e-post med uppmaningen om att ringa och lyssna. Det har varit allt från svarttaxi och svarttaxi som kursat och istället öppnat ett bageri (“goda goda”), till “Ahmeds allservice” och Patrik Sjöbergs telefonsvarare.

Då sken han upp som en sol och jag bara väntade på att han skulle säga “va fan!”. Det gjorde han aldrig. Men det visade sig att på den tiden då det begav sig, så tipsade han alla sina kompisar om just det telefonnumret.

Idag var jag ute och kikade i filmstudion, det var väldigt mycket som var liknande dekor och rekvisita som i Irene Huss-filmerna. Och min gamle kompis Christian Brandin är skurk, återigen. Och även om han inte var med där igår, så kom Mikael Tornving ihåg när jag och han stod i Nordstan och skojade om att vi skulle göra en animerad film om bajskorvar ihop. =D

Och jag tycker fortfarande att Johan Falk någon gång skulle ringa och fråga Irene Huss om hjälp, eller tvärt om. Eller så samarbetar de med allihopa; Beck, Wallander, kommissarie Winter och kommissarie Karlsson.

Nej, nu blir det en lugn fredagskväll. Gäsp. Trevlig helg!

Hej svejs, Johan Hussfejs!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier