Turist

javisst

Idag när jag tog min lilla promenad till mitt lilla kontor gick jag förbi en mindre grupp (familj, kanske?) kineser precis utanför Pedagogen (i närheten där jag lyfte upp gubben häromsistens).

Spontan som man är så utbrister man “hey, do you need some help with the map?” Hade jag inte SNUBBLAT precis när jag sa det så hade de kanske inte ryggat tillbaka i ren turistförskräckelse, men de insåg ganska snabbt att jag inte utgjorde något större hot då jag ler väldigt mycket och inte kan dra några ordvitsar på kantonesiska (ännu). Inte på mandarin heller, när jag tänker efter. Nåja.

Reseledaren / mamman frågade:
-“Jaaaa…. har ni … innerstad”? (Jag upptäcker att hon pratar svenska. Puh).
Jag:
-“Innerstad? Jodå, hmmm. (Tänker på Nordstan. Det är ju liksom “inne”, kanske inte så att det är så populärt att hänga där, men det är inomhus).
“Ni kan följa spårvagnsspåren neråt dit, det svänger till höger längre ner och om ni också gör det så ser ni Nordstan där borta. Det är ett stort, öh, “shopping mall“. Men om ni vill se gamla hus, så skall ni inte gå dit. Jag skulle rekommendera att ni går till Haga, det är jättefint!
Mamman;
-“Jaa HAAAGAAAA!” (svinhögt och liksom långt, jätteroligt)
Jag:
-“Uh, ja precis! Då följer ni spårvagnspåren åt ANDRA hållet och där borta svänger det till vänster och om ni följer det så hittar ni till Haga.”
Mamman:
-“Taaaack!”
Jag:
-“Välkommen” (!?), varpå jag kliver rakt över gatan och håller på att gå in i en bil.

Jag vet inte vad jag menade. Typ “välkommen till Göteborg” eller “you’re welcome“? Äsch, jag menade lite av varje och bägge två. Vad hade vi egentligen gjort utan våra spårvagnsspår, förresten?

Jag hoppas de får en härlig vistelse i Göteborg! Men vem skulle inte få det? 🙂

Hej svejs, turismfejs!

Liknande inlägg på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier