Jaha, då var det söndag och jag sitter och blickar tillbaka på en ganska underlig helg. Fast ändå ganska normal, på något sätt.

Min far körde upp till Stockholm förra helgen för att min numer 13-åriga lillebror Hjalmar skulle tävla i en danstävling. Men på något sätt hade det blivit kortslutning i batteriet och på morgonen gick det inte alls att starta den, inte ens med hjälp från assistanskåren. Så det fick bli en hyrbil tillbaka till Göteborg i väntan på att Volvon skulle bli klar. Så jag fick förfrågan om jag kunde tänka mig att köra upp till Stockholm på fredagen, lämna hyrbilen på Statoil och hämta Volvon på Bilia i Södertälje. Självklart! Så jag lånade min andra lillebrors GPS, packade min lilla ryggsäck med tröja, tandborste, en mössa (?) och två stycken VHS-kassetter (?!?!!). Dessa innehöll inspelade festligheter på Café Opera på något jubileum runt -89 och jag skulle leverera dem till den före detta Café Operachefen Pelle Unger.

På vägen upp fick jag sällskap i bilen av härliga skådespelerskan Sasha Becker, det var riktigt roligt att ha henne med och de vanligtvis halvtråkiga 5 timmarna försvann ovanligt kvickt. För en gångs skull var det jag som sa helt knasiga saker, t ex:

Jag:
-“Just det ja, jag måste ju ringa till någon och se om jag kan krascha nånstans inatt! Vad bra att jag har skrivit ‘STO’ eller 08 före eller efter namnet på dem jag känner som bor där, då blir det lättare att hitta dem. Ganska kul faktiskt, att man har så roliga prefix på folk ibland, för att veta vilka de är!”
Sasha:
-“I min telefon heter du Henrik Göransson!”.
Jag (typ utbrister):
-“Va, heter du det?”
Sasha:
-“Öööh…nej?”

En annan rolig grej hände på McDonald´s i Mjölby. Jag köpte 2 cheeseburgare och en liten Cola light och stod och höll dessa när jag fick syn på toaletterna.
Jag:
-“Just det, jag måste springa och pissa”
Sasha (ser att jag håller en påse i ena handen och en cola i andra):
-“Skall jag hålla?”
Jag:
-“Haha, nej jag tror jag klarar det själv!”
Sasha:
-“Hahaha!”
Jag:
-“Hahaha!”

Skönt med folk med humor 🙂

Väl uppe i Stockholm flippade GPS:en ut och vi körde bland annat runt ett hus några varv (vi skulle ut på Gärdet, men GPS-tanten sa “TA HÖGER, TA HÖGER, TA HÖGER” hela tiden och hon lät så bestämd att jag inte förmådde mig göra något annat än att lyda). Till slut fanns det ingen tid att åka dit och lasta av Sashas väskor, så vi tog oss till Dramaten direkt istället, där hon skulle gå och se en föreställning med en kompis.

Efter detta åkte jag och träffade Pelle Unger på Söder och därefter gav jag mig av till Chrille, som är den vars soffa jag bruka slagga på när jag är uppe. Grejen är att även Chrille för tillfället slaggar på en soffa. Så meningen var att jag skulle hitta någon annan att krascha hos. Fick plötsligt för mig att kontakta Maria, som jag jobbade ihop med på ett uppdrag för några år sedan. Jag hade för mig att hon flyttade till Stockholm. Men det var Uppsala hon flyttade till, men när jag hörde av mig till henne så visade det sig att hon hade flyttat till Stockholm nyss, till några hus ifrån där jag befann mig. Så hon kom över till mig och Chrille med några bärs och en flaska portvin. Så den kvällen gick åt till att dricka några öl och kolla på roliga klipp på youtube. Sånt KAN man faktiskt göra även i Göteborg, men jag kände att det var roligare att åka upp och göra detta i Stockholm en kväll.

sdfsdf

Till vänster från min hiss i Göteborg. Till höger Chrilles och Jockes hiss i Stockholm. Ser det inte ut som att man blir väldigt mycket mer mosad i en stockholmshiss?

Jag fick sova på en luftmadrass som hade en liten motor i sig, så den kunde blåsa upp sig själv! Coolt! Det var lite mindre coolt att den även pyste ut sig själv…så jag vaknade vid några tillfällen av att jag låg på golvet, på något som inte var tjockare än ett par uppsprättade regnbyxor. Det var väl sådär populärt när jag satte igång uppblåsningsgrejen, den lät som en helt galen dammsugare.

Dagen därpå, på lördagen, kom jag iväg ungefär när jag skulle. Anledningen till att jag blev lite sen var att jag först inte hittade bilen! Det var en silverfärgad Passat-kombi och plötsligt såg alla bilar likadana ut. Tur den hade fjärrlarm. Kom iväg till Vasagatan 1 där jag plockade upp Joel, en kompis kompis. En väldigt skön snubbe som skulle åka med ner till Göteborg för att gå på inflyttningsfest. Vi brådskade ut till en Statoilmack i Rönninge och lämnade bilen, tog en taxi till Bilia i Södertälje och hoppade ur taxin (han fick ett paraply i dricks).

sfsfd

Precis när jag hoppat in och läst skylten så fixade jag till håret och satt och log HELA vägen till Bilia. Var helt stel i kinderna när vi kom fram. Här önskar man nästan att de hade vågat särskriva lite också...

Väl inne på Bilia var det spökligt tomt. Vi tågade fram till disken och kikade in, men inte en jäkel var där. Och vi antog att det inte var självbetjäning, så vi vågade inte hoppa in och kolla efter bilnyckeln. Skumt. Men till slut hittade vi personalen på baksidan, det går kanske inte jättebra för nybilsförsäljningen för tillfället, så de satt på var sin stol i solen. Efter lite missuppfattningsuppklaringar fick vi nyckeln och gick ut. Men bilen bakom ett svinstort staket. Grinden var låst. Killen visste inte om han hade någon nyckel. Men det hade han, kom han på till slut. Puh.

Vi körde ner till Götet, jag släppte av Joel hos Michael och sen åkte jag hem. Gosade lite med en hund som heter Filippa på gräsmattan i eftermiddagssolen. Snickar-Leif (a.k.a Hiphop-Leif, a.k.a Långe-Lejf) hade varit där och hjälpt oss sätta in vår varmluftsugn. Han hade sågat och slipat så det var damm överallt. Det första jag fick göra var att dammsuga DAMMSUGAREN! Då vet man att det är dammigt.

sfdsf

Gosig hund med lång näsa. Gosig göteborgare som ser ut att ha blivit vertikallobotomerad.

dfdf

Oj, så svårt!

Det blev lite halvspontanfest på kvällen, Sanna fyllde ju år för ett litet tag sedan. Bland gästerna fanns förutom Sanna själv, bland andra Stefan, Jocke Boberg, Joseph, Anders, Karin, Nef-Anders, Frida och några härliga tokfransar till. Efteråt bar det av till Nef och sen bar det av hemåt vid stängningsdags. Hanna gjorde omelett till allihopa. Jag, Sanna, Karin och Hanna däckade sedan i vår utbäddade bäddsoffa.

sdf

DJ Il Stefano, Jocke Boberg och jag, Allan Edvall.

Idag söndag har det inte hänt så mycket. Diskat och fixat och donat, skrivit världens längsta blogginlägg, sprang ner till Böner & Bagels på Linnégatan och sa hej till Linn, Sara och Aili. Sovit. Kollat på film. Skall ev. gå och käka nånstans. Gäsp.

Hej svejs helgfejs

4 kommentarer till Helgresumé (lång version)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier