En busschaufför

– det är en man med glatt humör

Jag åkte kollektivt till min käre far idag (eller ja, till hans kontor. Själv är han i Jönköping. Eller ja, inte helt själv, jag har en stark känsla av att det finns massor av jönköpingare där också. Eller vad de heter. Bengt och Bo och Kerstin och Berit och sånt).

Där satt jag och suckade och glodde ut i regnet på folk som försöker cykla med paraply och små barn med reflexvästar som gick två och två som en lång orm och som en efter en tog ett extraskutt extra hårt ner i en vattenpöl allt eftersom det var deras tur. Mina jeans klibbade fast mot knäna och så fort jag vred lite på någon av skorna så lät det som om man trampar på en nyduschad Svamp-Bob Fyrkant. Det känns väl som det gör allra oftast i Göteborg. Men då plötsligt sprakar det till i högtalaren:

*harkel*
-“Ja, gomidda gott folk säjjer ja igen här, jag ville bara säga att ni ska va varmt välkomna ombord på buss nummer FEMTI som ska ta er te Kallebäck. Ja önskar er alla en trevlig resa och hoppas ni ska trivas ombord!”

*klick*

Där började jag le så där okontrollerat, precis som om det vore mitt ansiktes defaultläge (vilket det oftast är, iofs). Detta var i jämnhöjd med Lisebergs stora entré. Jag log hela vägen bort förbi Sankt Sigfrids plan och jag hade ännu inte börjat sluta le förrän det var dags igen:

*sprak och harkel*

-“Ja, då va de ja igen här. De e så himla trevlit att ha er ombord.”

*klick*

Vid detta laget inser jag att jag ler så mycket att jag nästan får en smak av öronvax i mungiporna. Samtidigt tittar jag ut. Där står en tjej som tydligen precis blivit nedskvätt av en bil. Hon tittar upp. Hon tittar på mig. Där sitter jag och ler så att jag nästan svettas. Hennes mungipor åker ner så långt att jag misstänker att hon fick den bittra smaken av knäskålssvett i munnen. Tydligen är hennes mungipor på något sätt kopplade till ögonbrynen, för de åker med ner en bit. Vad jag inte förstår är att hennes mungipor tydligen även är kopplade till MINA ögonbryn, för likt Bert i “Mupparna“‘s ögonbryn åkte mina upp.

Och mina ögonbryn verkade slutligen vara ihopkopplade med bussen, för då åkte den.

Bert the Unibrow

Detta betyder "KÖR BUSSJÄVEL, KÖR!"

Så till alla er som sitter där och tittar ut i regnet; ha en underbar dag. Det är gött att ha er ombord på bloggen 😀

Hej svejs, ögonbrynhöjarfejs!

3 kommentarer till En busschaufför, en busschaufför

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier