Hundfrisyrer

-kungspudeln from hell, nu även i blått

Som många av er vet så har jag en konstig respekt för Kungspudlar. Inte för att de är stora och farliga, utan för att de är SÅ jädra bisarra! Men nu var jag inne och kikade på Aftonbladet och fick se allehanda kreationer, där folk har fixat och donat och kammat och fönat och svarvat och borrat; allt för att deras hund skall se ut som någonting annat. Var? I Amerika så klart.

Här är bilderna, samtliga är tagna av Ren Netherland

Världsnaturpudeln

Världsnaturpudeln

Biffig buffel!

Biffig buffel!

Åh, en fågelhund!

Åh, titta på fågelhunden!

Snel hund

Snel hund

Hämta bollen då! Ja, kom igen hämta bollen! TOUCH DOOOOOWN!! YYYL!

Hämta bollen då! Ja, kom igen hämta bollen! TOUCH DOOOOOWN!! YYYL, VOV och GLÄFS!

En av de roligaste kommentarerna till galleriet måste ju ändå vara denna:

Det är inte alla djur som får vara TVÅ djur!

Nu känns det lite som Magnus & Brasse, men en av bilderna ovan skall bort. Just det. Djuren FÅR ju vara djur! Och även en amerikansk fotbollsspelare kan bete sig som ett djur ibland, när han t ex sitter och tjurar efter en match.

Nej, nu skall jag lyssna på The Poodles. De har tydligen klätt ut sig till rockers, coolt!

Hej svejs, seutsomenpudel-fejs!

Liknande inlägg på bloggen!

22 kommentarer till Detta är min pudel Björn

 • ... skriver:

  HELT SJUKT!!!
  Sånt här borde vara förbjudet, det är djurplågeri!

 • Eva skriver:

  Hej
  Super kuult.
  Har 3 pudlar. Är så less på att det är frisörens jobb som man dömmer pudelen efter på utstilling. En god frisör och en god handler gir en bra utstillingshund som det är bra att avla på.
  Man avlar på utstillings champions for de ansees å forbättra rasen.
  På puddler avler man egentlig på gode frisörer og gode handlere.

  Denne siden var helt topp.
  Skulle ville klippe og farge min vit pudel till en panda ”världsnatur pudel” og så gå på utstilling med den. Den hadde då blivit utkastad ur ringen.
  En panda klippet hund har enligt regelvärket varken bra nog extriör eller bra nog temprament eller bra nog pels för att bli avlad på.
  Det är mycket sjukare än ovanstående panda klipp och häste klipp och….
  Pandaklipp, hesteklipp og sportsspillerklipp är alle mye mindre djurplågeri än Kontinental FCI godkjent löve klipp. De har så mye pels att de knapt kan se. Får ögon problem och får inte vara hund. Inte leka med andra hundar. Måste gå uten om alla pölar för att inte bli skitig och förstöra frisyren.

 • Anonym skriver:

  Helt SJUKT!!!! HEMSKT!!!! Hatar sonna som DU!!!!Stackars hundar, dom har inget bra liv! Inte hos DIG!!!!

 • Henkan skriver:

  Nej, jag håller med. Men det är väl bra att någon för fram hemskheterna i ljuset så att folk reagerar. Sök upp vems hundar det är och skicka arga mail till dem. Bums!

  Öh, jag hoppas du inte trodde att det var mina hundar…? Jag får gåshud av kungspudlar, oavsett hur mycket folk försöker kamouflera dem.

 • Jossan skriver:

  ja och när man betänker att de var framavlade bl.a som ”farliga” kamphundar från början kanske ett förbud mot dessa bisarra hundar borde införas istället för mot snälla grisar som vår Hjördis!? håller med dig henkan, pudlar är…är…bara konstiga

 • Pudlar är grymma, iaf de mindre. Storpudel? Låter ni honom vara en hund, eller tvingar ni honom till det? Han kanske egentligen vill vara en buffel? Låt honom komma ut ur garderoben!!

 • Pudlo skriver:

  hahaha…det är bara frisyrer som gjorts på en klipptävling. Det gör inte ont att klippa håret eller att färga det, obs: med färg som tvättas bort.
  Man klipper, färgar tar kort, badar Klart!
  Herregud- lider ni så när ni är hos frisören????? 😀

 • Petra skriver:

  Herregud, det finns betydligt fler pudlar som vanvårdas pga att pälsen är tovig och misskött, dessa är ju välvårdade och omskötta. Tror knappast att just dessa pudlar mår dåligt pga lite karamellfärg i pälsen – är nog betydligt fler pudlar i ”riktig” utställningsklippning som får livet begränsat pga att pälsen inte får ”förstöras”..

 • Emilia skriver:

  Asså hundarna har inte ont utav det men de ser ju deppiga ut. Jag kan hålla med om att vissa ser ut som plågeri och jag kan inte fatta att man gör såhär, låt hundarna få vara hundar.

 • Lina skriver:

  Jag tycker det är konstigt att så många av er skriker om djurplågeri. Jag friserar hundar och jag får in MÅNGA hundar vars ägare skiter fullständigt i att ta hand om pälsen. Hundarna är som tovade filtar rakt igenom. DET är djurplågeri, går inte att göra annat än att raka ner dem fullständigt och lättnaden i deras ögon och kropp är tydlig… Ofta är de mycket irriterade i huden och ibland har de till och med sår. För att deras päls vanvårdas av ägarna. Att klippa i en välvårdad päls gör inte ont och färger avsedda för ändamålet är giftfria och tvättas ur. Dessa extrema bilder är för tävlan och är alltså bara ett par timmar i den hundens liv. Personer som är vana att frisera hundar gör detta på ett par timmar.

  Och vad är meningen? Ja, vad är meningen med alla pudelfrisyrer generellt? Inte är det för hundens skull vi gör dem i alla fall. Det är för människans nöjes skull. Så ni som har pudel och skriker att detta är djurplågeri och att era hundar får vara hundar hoppas jag då inte heller klipper era pudlar i någon som helst frisyr.

  För övrigt så är en avslappnad svans just en avslappnad svans, det är inte ett tecken på deppighet, precis som att en höjd viftande svans inte är detsamma som att hunden är glad.

 • anonym skriver:

  Lina kanske det,det är ju bätre att sköta om dem men jag tror inte riktigt på detta.Det går väl att sköta om dem utan att färga dem med en massa färger utan att säta på dem en massa jobiga saker jag tycker att på dethär bilderna ser det ut som att hundarna inte direkt trivs

 • får inte djur vara djur...? skriver:

  VAD I HELVETE??? någon borde ta hunden ifrån er!
  jag tänker anmäla detta.

 • ”Hunden”? Vilken av hundarna? Buffelhunden? Pandahunden? Bara inte någon tar den amerikanska fotbollshunden, för det är min favorit.

  Anmäla? Hoppas verkligen inte du syftar på att du själv tänker spraya din hund i kulörta färger och därefter anmäla er till någon av de tävlingarna som vi ställer upp i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier