På Burger King’s hemsida står följande att läsa:

“1954 öppnade David Edgerton och Jim McLamore sin första hamburgerrestaurang i Miami. Deras strävan var egentligen inte särskilt märkvärdig. De ville servera god, prisvärd mat av högsta kvalitet i en skön miljö. Sedan gick allt väldigt fort.”

Men som så många av er vet, så är jag oerhört historieintresserad och detta medför att jag ibland blir nödgad och tvungen att gå till botten med vissa påståenden. Jag har kommit fram till följande tes:

Burger King grundades i själva verket i Sverige i början av 1300-talet av Birger Magnusson, son till Magnus Ladulås. Alla ni som sett filmer som “National Treasure”, “DaVincikoden”, “Indiana Jones” och “Professor Drövels hemlighet” vet att folk som är smarta lämnar hemliga och kryptiska spår och ledtrådar till efterföljande generationer, så att äventyrslystna män i coola hattar har något att göra på dagarna. Så även här. Jag har lyckats dechiffera (ja, jag var tvungen att googla på ordet för att se hur sjutton det stavas) ett hemligt budskap i Burger Kings grafiska profil! Om vi börjar med den där gubben som är deras ‘maskot’.

hdfä

Här är han - The King (nej, det är nog inte Elvis som gömmer sig bakom masken).

Så då är frågan; ser den här snubben ut att härstamma från USA i mitten av 50-talet, eller är han hämtad direkt från medeltiden i en ombyggd DeLorean med fungerande fluxkondensator? Svaret är tämligen uppenbart. Detta är ingen mindre än Kung Birger Magnusson! Hur jag kom fram till detta? Jo, genom att i hundratals timmar dra kopplingar mellan symboler och kryptiska siffror och hemliga tecken. En dag uppenbarade sig Kung Birgers hemliga budskap, en påminnelse till oss alla vem det EGENTLIGEN var som grundade denna hamburgarkedja!

lkjsdf

Här är deras namn på en stor skylt. En helt normal skylt utan några hemliga budskap, tänker ni. Fel, säger jag.

jsdfsfd

Lite simsalabim, hokus pokus och kusin vitamin och där har vi det! Beviset!

I rest my case. Nu går jag och äter en Big Mac. Vem som grundade McDonald’s? Det är en annan historia.

Hej svejs, medeltidsburgarfejs

Liknande inlägg på bloggen!

6 kommentarer till Den verkliga historien bakom Burger King

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier