Bokrecension

– av världens mest tragiska bok

Jag vill ta tillfället i akt att recensera en bok som har följt mig under en ganska lång tid. Till storleken är den föga imponerande då den utan problem får plats i en innerficka. Nej, det som gör den här boken så oerhört tung, är dess innehåll.

Till en början fascineras man av det lätta språket och det är inte utan att fnissa till, som man vänder blad emellanåt. Men förr eller senare inser man det omåttligt tragiska budskapet i den och man sätter plötsligt fnisset i halsen. Tankar far igenom ditt huvud; existentiella frågor, meningen med livet, universums oändlighet och tankar kring det mänskliga lidandet. Du får ibland riktigt kämpa för att kunna se vad det är du läser, då dina ögon fylls av varma tårar. Tårar, som verkar komma direkt från ditt av ångest sönderbombade hjärta.

Boken inger sällan något som helst hopp och den blir aldrig heller lättare att förstå, även om det dock dyker upp små plötsliga toppar av behagliga trygghetskänslor då och då.

Det är en bok jag varmt kan rekommendera för alla, då jag tror alla har något viktigt att ta lärdom av från denna djupt tragiska historia. Jag vill dock passa på att höja ett varningens finger för känsliga läsare. Faktum är att jag inte läst klart den ännu själv, för jag känner mig inte tillräckligt stark rent psykiskt.

Boken heter ”Bankbok”. Den finns i min bokhylla.

Liknande inlägg på bloggen!

En kommentar till Bokrecension: Världens mest sorgliga bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier