Detta är ett inlägg jag helt plötsligt hittade i utkast. Jag kommer inte ihåg i vilket sammanhang som jag började skriva i, men troligtvis var det när jag läst något om en “kickspark” i nån kvällstidning och undrat lite grann vad det var för något. Jag skrev aldrig klart, men det kanske jag gör ändå. Tror ändå jag är på god väg att lösa mysteriet om dess uppkomst. 😀

Kickspark

– hur funkar en sådan?

Det finns flera olika sparkar att läsa om i kvällstidningar. “Karatespark“, “Hoppspark“, “Dödsspark” och “Chockspark” (alt. “Sparkchock“). Men den mest gåtfulla av alla sparkar måste ändå vara “Kicksparken“. Hur, varför och när uppkom den?

En av mina egna teorier är att den uppkom någonstans i Hällesåker på 60-talet. Två bröder tillbringade en eftermiddag i sin fars verkstad, där de skruvade på allehanda mekaniska apparater. Vid ett tillfälle rullade den yngre brodern in sig själv under en flakmoppe för att kika lite närmare på den jackade kolven och den planade toppen. Tyvärr var han inte bara den yngre av de två bröderna, utan även den som var mest trött. Givetvis blev det som så, att John Blund drämde sin sömn-skiftnyckel i huvudet på honom (ja, han har olika metoder beroende på var man befinner sig) och han somnade sött där under flakmoppen.

Tyvärr noterades inte detta av den äldre brodern, som berusad av en blandning av hembränt, messmör och fönsterputs kom invinglandes i verkstaden och fick syn på den kärleksfullt gröna flakmoppen.  Snabbare än snabb och kvickare än Quick satt han plötsligt på det gröna monstret och hans gåshud gjorde att hans raggarsträng reste sig så högt upp att han nös två gånger. Han satte sin träsko på kicken och tänkte PRECIS klämma till, då han kom på en relevant sak – hans fot måste ju vara i träskon! Sagt och gjort, han tryckte i foten, utan att märka att det inte bara var fel fot, utan att träskon satt upp och ner.

Med ett fast tag runt handtagen ställde han sig upp, laddade så mycket att det hade räckt till en ungefärlig driftid på 40 minuter för fyra mobiltelefoner (utan Bluetooth påslagen då, alltså) och så pressade han ner kicken med väldig kraft. Motorn pulserade lite på sitt karakteristiska sätt, men den gick inte igång. -“VaFantomen och FanCoolio“, skrek han lite tyst. Så tog han sats och provade igen. Samma sak. Det kändes inte riktigt som att kicken gick hela vägen ner?

To be continued…?

Liknande inlägg på bloggen!

2 kommentarer till Att sparka en sparkspark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Gilla Pers perversa verser!
MISSA INTE!
Ordvitsar i bildform - En Skruv Lös Glada Lappar
Arkiv
Kategorier